STATION LOFTS

Brockton, MA

PROJECT SUMMARY

Type: Adaptive Reuse
Duration: 12 months
Size: 25 Units

Architect
Prellwitz/Chilinski Associates, Inc.

Owner
Capstone Communities

Historical renovation meets unique and desirable apartments

The Station Lofts structure was originally occupied by Stall & Dean Company in 1898. They were the manufacturers of uniforms and equipment for a wide range of sports teams in the country. Station Lofts was a historic renovation of 25 units of multifamily housing including site improvements. Station lofts renovations included a restored garage structure adjacent to the building which holds 26 cars. Due to the historic background of the building, it was designed in compliance with Massachusetts Historic Commission and National Park Service Standards. The project was completed utilizing federal and state historic tax credits preserving the building’s historical integrity and details.